Fabrikken i Nokia, Finland

Utover dekkproduksjon, et viktig sted for vår forskning og utvikling

Dekkfabrikken i Nokia, Finland spiller en avgjørende rolle ikke bare i produksjonen, men også i produktutviklingen. Det fungerer som et nøkkelsted for sentralisert produktutvikling, prototyping og testkjøringer.

Den finske fabrikkens rolle i vårt produksjonsnettverk er å utvikle og produsere dekk for de nordiske landene, samt å støtte Nord-Amerika og delvis også Sentral-Europa. Fabrikken er et kompetansesenter innen vinterdekkteknologi, og et av spesialområdene er piggteknologi.

Viktige fakta

Fabrikken i Nokia produserer sommerdekk, vinterdekk og tunge dekk for alle Nokian Tyres-markeder.

Utover produksjon er det et nøkkelsted for vår forskning og utvikling der vi utvikler nye produkter og tester dem.

Fabrikken vil stå for omtrent 35 prosent av den totale produksjonen av personbildekk når fabrikken i Romania har nådd sin maksimale kapasitet i 2027.

I 2022 ble tre hektar ved siden av fabrikken kjøpt opp. Ved å kjøpe tomten og nærliggende industrieiendom har selskapet til hensikt å sikre fremtidige utviklingsmuligheter ved Nokia-fabrikken.

Forpliktet til kontinuerlig forbedring

Forpliktelsen til kontinuerlig forbedring er tydelig i den utmerkede produktiviteten og effektiviteten til Nokia-fabrikken. Investeringene i å øke kapasiteten til personbildekk ble fullført i 2023 da fabrikken også nådde rekordhøy produktivitet.

I produksjonen av personbildekk vokste produksjonsvolumet med svimlende 150 prosent i 2020–2023. Målt i kilo betyr dette en vekst på over 200 prosent. Heavy Tyres' produksjon satte også produktivitetsrekord i 2023, og kapasiteten har gradvis blitt økt og vil fortsette å vokse.

Jo mer effektiv produksjonsprosessen er, jo større andel materialer kan utnyttes, og jo mindre avfall genereres. Også i denne forbindelse oppnådde fabrikken rekord i fjor ved å redusere produksjonsavfallet betydelig. Mindre enn 3,5 prosent av produksjonen av personbildekk endte opp som avfall ved Nokia-fabrikken, noe som markerer en forbedring på 35 prosent i løpet av de siste tre årene.